Ingrediënten (voor 2 volwassenen en 2 kinderen)
Voor de rosbief
- rosbief van 600gr
- 2 wortelen
- 3 stengels bleekselder
- 2 uien
- 5 kruidnagels
- Veel gemalen zwarte peper
- 1 fles rode wijn
- tijm
- laurier
- Bosbessen confituur
Bereiding :
Leg de rosbief in een diepe kom en snijwortelen, selder grof en leg ze erbij. Snij de uien in 2 en steek de kruidnagels in de uien (duw de kruidnagels met de punt in de buitenkant van de uiten). Voeg de peper toe, 2 à 3 blaadjes laurier en tijm toe. Giet over het geheel een liter wijn, zodat de rosbief goed onder staat en kan marineren. Laat dit zo minimum 8u staan en indien mogelijk zelfs 24u.
Haal na het marineren de rosbief eruit en dep af met een keukenrol. Laat hem rusten voordat hij in de oven gaat.
Bak de rosbief langs alle kanten goed aan (dit is belangrijk zodat de sappen er beter in blijven) en zet hem vervolgens gedurende 25min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
Intussen heeft de marinade een half uur gekookt en scheid je de groenten van de wijn. De groenten mag je weggooien. De wijn doe je in de kookpot samen met een half blokje groentebouillon en 2 eetlepels bosbessen confituur. Breng het geheel aan de kook en bind de saus, maar zorg ervoor dat ze lopend blijft.
De rosbief zal intussen klaar zijn. Haal hem uit de oven en snij hem in dunne plakken.
Serveer de rosbief en saus met worteltjes en puree. Heerlijk !!!!!
SMAKELIJK !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten