Ingrediƫnten :
- 150 gr patisseriebloem
- 150 gr boter
- 100 gr suiker
- 20 gr vanillesuiker
- 3 eieren
- 2 eetlepels honing
- 1 vanillestokje - uitgeschraapt
- 1 koffielepel bakpoeder
- 150 gr chocoladeparels
- smelt de boter op een zacht vuurtje
- Meng met de mixer in een kom de gewone suiker, vanillesuiker en een beetje zout.
- Voeg al roerend de 3 eieren toe en blijf mixen op hoge snelheid totdat je een lichter geel mengsel krijgt.
- Voeg vervolgens al mixend de inmiddels gesmolten boter toe
- Snij de vanillestok door op zijn langst en schraap hem leeg. Voeg de zwarte zaadjes toe aan het bovenstaande mengsel en voeg eveneens de honing toe.
- Meng in een aparte kom de bloem en bakpoeder en voeg dit toe aan het bovenstaande mengsel. Je zal merken dat de deeg nu minder lopend wordt.
- Voeg nu de chocoladeparels toe en blijf mengen met een spatel.
- Verwarm de oven op 200°C
- Doe het mengsel in een spuitzak. Indien je geen spuitzak hebt, kan je ook een diepvrieszakje gebruiken waar je een hoekje afsnijdt, zodat je opnieuw een spuitzak krijgt. Laat de spuitzak een half uur rusten in de koelkast.
- Smeer de muffin vormpjes in met boter (royaal insmeren, anders blijven ze plakken).
- Doe de deeg in de vormpjes en zet alles in de oven gedurende 13min.
- Haal alles eruit een laat even afkoelen op een rooster
- En dan rest alleen nog maar het belangrijkste van allemaal
Smullen !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten