Ingrediënten (voor 5 worstenbroodjes)
- 250gr gemengd gehakt
- 1/2 ui
- peper / zout
- oregano
- 5 blaadjes bladerdeeg
- 1 ei (losgeklopt)
Bereiding
- Stap 1 : snipper de halve ui fijn en stoof ze met een beetje boter bruin
- Stap 2 : doe het gehakt in een kom en voeg de gebruinde ui toe. Kruid af met peper en zout, voeg de blaadjes oregano toe en meng alles goed door elkaar.
- Stap 3 : Neem een beetje gehakt in de hand en maak er een worstje van dat je op een velletje deegrol legt. Zorg dat de worst niet té dik is, zodat de bladerdeeg gemakkelijk kan dicht gevouwen worden. Als het bladerdeeg mooi rond het worstje pakt, druk je de zijkant aan met een vork, zodat deze niet openvouwt tijdens het bakken.
- Stap 4 : Klop het eitje los en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Hierdoor zal het worstenbroodje nadien mooi bruin zijn.
- Stap 5 : Steek de worstenbroodjes gedurende 18minuten in een voorverwarmde oven op 220°C
- Stap 6 : Laat de worstenbroodjes een beetje afkoelen en serveren dan maar !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten