Ingrediënten :
Voor de pasta :
- bloem voor pasta (zeer fijne bloem)
- per 100gr bloem 1 ei
- 1 potje Philadelphia kaas met kruiden en look
- handje vol basilicum
- 3 soeplepels parmezaanse kaas
- 3 zongedroogde tomaten
- 4 sneetjes italiaanse ham
- peper van de molen
Deze keer heb ik 500gr bloem gebruikt en 5 eieren.
Doe de bloem in een grote kom en voeg de eieren toe. Stroop de mouwen van de kinderen op en laat hen zich volledig uitleven door bloem en eieren te mengen. Alles moet goed gemengd worden tot je een stevige deeg krijgt die niet meer plakt. Als de deeg te droog is, voeg je water toe. Als hij te veel plakt, voeg je bloem toe.
Hoe merk je of hij te veel plakt of te droog is ? Dat zal je meteen merken als je pasta begint te draaien in de machine. Als hij te droog is, korrelt hij en maak je er nix van, als hij te nat is, zal hij ook niet goed pakken.
Voor de vulling van de ravioli doe je alle ingrediënten in een pot en mix je het geheel tot een smeuïge brij.
Nu is het tijd om de pasta te beginnen draaien. Snij een deel van het deegballetje af (ongeveer 1/5) en doe het in de pastamachine. Een goede pastamachine in het gleufje om pastabladeren te maken. Je begint op de dikste stand en blijft het erdoor draaien tot je op de fijnste stand komt. Het zou kunnen dat je op de duur heel lange pastabladeren krijgt, wat heel leuk is voor de kids. Sem wilde steeds langere bladeren krijgen en op de duur hadden we pastabladeren van 1,5 meter.
Snijd een stuk van het pastablad en leg het op de ravioli rooster (ik heb er eentje van tupperware). Indien je dit niet hebt, is dat geen ramp, maar het maakt het wel een stuk gemakkelijker. Doe een beetje (!) vulling in de kuiltje en leg een tweede blad pasta op het eerste blad. Ga een paar keer met de deegrol over de pasta rooster, waardoor de ravioli's worden gesneden.
Haal de ravioli's uit het rooster en doe ze in een kom. Voeg nog extra bloem toe, zodat de pasta's niet gaan kleven.
Blijf dit herhalen tot je genoeg ravioli's hebt.
Breng water aan de kook en kook de pasta's. Versgemaakte, dunne pasta hoef je niet zo lang te koken. Proef gewoon af en toe om te proeven of de pasta klaar is.
Giet af en doe de ravioli in een kommetje. Werk af met een blaadje basilicum, extra parmezaan kaas, enkele kerstomaatjes en ...
...smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten