Deeg maken is een beetje extra werk, maar het is zeker de moeite waard. Dolle pret in de keuken !
Ik gebruik hierbij het recept van Jamie Oliver. Zijn recepten werken nu eenmaal altijd en het resultaat is lekker... njamie njamie njamie...
Ingrediënten voor het deeg :
- 30g verse gist of 1 zakje van 7g droge gist
- 30g honing of sucker
- 600ml lauw water
- 1kg bloem van harde tarme
- 30g zout
Ingrediënten voor de afwerking (kies zelf uit het lijstje hieronder wat je kids graag eten, je hoeft niet alles te nemen !) :
- kerstomaten (zonder velletjes)
- olijven
- basilicumblaadjes
- parmezaanse kaas
- olijfolie
Bereiding :
Stap 1 : los het gist en honing op in de helft van het water

Stap 3 : doe wat bloem rond het deeg zodat het niet gaat kleven en duw het tot een platte ronde bal van en leg die op een bakplaat. Maak enkele inkervingen zodat het kan rusten en rijzen tot 2 keer de oorspronkelijke afmeting. Zet het op een warme, tochtvrije plek en schenk voor je kind en jezelf een groot glas appelsap uit (je hebt immers inmiddels al hard gewerkt.
Stap 4 : na een 40 tal minuten is het deeg normaal gezien voldoende gerezen. Laat je nog een laatste keer gaan door opnieuw hard op het deeg te slaan zodat alle lucht eruit is.
Het past perfect bij een gebraden kip of ander lekker fingerfood of gewoon apart om te smullen.
Smakelijk en veel plezier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten