Je kan tijdens de bereiding alle wegen uit. Gebruik gewoon je gevoel en smaak en maak er iets lekkers van.
Ingrediënten
Voor de balletjes :
- 1kg gehakt
- paneermeel
- 1 ei
Voor de saus :
- 12 mooie rijpe tomaten
- 2 tenet look
- 1 ui
- 3 wortelen
- 4 selder stengels
- 1 paprika (geschild)
- 200ml bouillon (groenten of kip)
Bereiding :

Mijn kinderen hebben het liefst dat de balletjes gekookt worden, maar je kan ze ook bakken, dan krijgen ze een krokant korstje. Om ze te koken gooi je de balletjes in kokend water gedurende 5 minuten. Zodra dit gebeurd is, haal je de balletjes eruit en begin je met de saus.
Voor de saus :

Zodra alle groenten gaar zijn, neem je een passe-vite en schep je de groenten erin. Laat de kinderen draaien zodat je een mooie gladde saus krijgt (liever geen brokken in de saus papa!). Je kan de saus ook met de mixer fijnmalen indien je geen passe-vite hebt.
Voeg de saus bij de balletjes en serveer met parmezaan en geniet ervan!
Zie ook het filmpje van Sem met zijn passe-vit : http://youtu.be/jXUgUYJgZ5A
Geen opmerkingen:
Een reactie posten