zondag 13 januari 2013

Pasta met kip en spinazie

Kinderen zijn altijd dol op pasta en kip, voeg er nog spinazie aan toe en je hebt een gezonde maaltijd die iedereen lust. Ideaal voor een zondag vol speelgenot. Lucy heeft vanmiddag deze maaltijd gemaakt samen met haar vriendinnetje Marie. En het was LEKKER !!!

Ingrediƫnten :


  • 500gr volkoren pasta (penne)
  • 400gr kippengehakt
  • 1 dubbele kippenfilet
  • paneermeel
  • 1 ei
  • 500gr spinazie (jonge blaadjes)
  • een halve ui, fijngesnipperd
  • 1 busje room (200ml)
  • peper 
  • 1 soeplepel mosterd
Bereiding :
  • Stap 1 : Snij de kip in kleine blokjes en bak ze in de pan met kippenkruiden
  • Stap 2 : Voeg kippengehakt, ei en paneermeel samen, kruid het met peper en meng het goed. Rol er vervolgens balletjes van. Mijn 2 keukenprinsessen hebben zich hier uitstekend met geamuseerd. Vervolgens kook je de balletjes tot ze bovendrijven in de pot.
  • Stap 3 : doe de ui in een wok en fruit hem. Vervolgens voeg je spinazie en peper toe en laat je de spinazie gaar worden.
  • Stap 4 : Kook de pasta en giet af zodra hij klaar is. 
  • Stap 5 : Doe de pasta terug in een pot, voeg kippenblokjes, gehaktballetjes en spinazie toe. Overgiet dit met de room en voeg een lepel mosterd toe. Meng alles goed en kruid indien nodig met peper. 
en dan SMAKELIJK !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten