vrijdag 30 maart 2012

Lucy haar favoriet : Rabarbertaart

Rabarbertaart is de absolute favorite van Lucy. Als we haar niet zouden tegenhouden, dan eet ze het 's morgens, 's middags en 's avonds. De eerste keer dat we het maakten dit jaar, heeft ze de hele taart op 1 dag opgegeten... Het was dan ook lang geleden.

Hieronder vind je het recept zoals ik het van mijn moeder heb gekregen ; rabarber op Lucy's grootmoeders wijze.  (bedankt kleine mamie).




Ingrediƫnten :

  • 4 rabarberstengels
  • 10 lange vinger koekjes (volledig verkruimeld)
  • 1 busje room
  • 1 ei
  • 1 prefab taartvorm bladerdeeg
  • suiker
Bereiding :

Stap 1 : Leg de bladerdeeg in de bakvorm

Stap 2 : Verkruimel de lange vinger koekjes (hier kan je kind zich helemaal op uitleven met stamper van een vijzel). Zodra je allemaal kruimeltjes hebt, kap je ze op het bladerdeeg en verspreid je de kruimels over de volledige oppervlakte van het deeg.



Stap 3 :
Snij de rabarber in stukjes van 0,5cm. Leg de gesneden rabarber in de taartvorm en zorg dat de taartvorm volledig bedekt is met rabarber.




Stap 4 : Meng de ruim suiker, room en ei tot je een mooie gladde massa krijgt en giet dit uit over de rabarber. (de suiker is belangrijk omdat rabarber soms zuur kan zijn, wat kinderen doorgaans minder lekker vinden) Draai een beetje met de taartvorm, zodat de vloeistof mooi in alle hoekjes verspreid is. 


Stap 5 : Steek de taart 30 Ć  35min in een voorverwarmde oven op 200°C (tijd en temperatuur kan je best ook nog nakijken op de verpakking van het deeg, want dit kan verschillen van merk tot merk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten