Voor dit recept hebben we ons weer laten inspireren door Jeroen Meus - dagelijkse kost.
![]() |
Slachtoffer van de dag |
- 1 kip
- 400gr kippengehakt
- klein bakje champignons
- paneermeel
- 4 stengels bleekselder
- 3 prei
- 5-tal wortels (geschild)
- 4 uien
- 2 kruidnagels
- rozemarijn
- tijm
- 10 à 20 peperkorrels
- bosje peterselie
- 50gr boter
- Bloem
- Room (150ml)
Bereiding :

Neem een grote pot en doe er 3 liter water in. Voeg prei, selder, wortels, uiten, kruidnagel, peterselie, rozemarijn, tijm en peperbolletjes toe en breng het aan de kook. Dit vormt de basis van groentebouillon.
Voeg na een 10-tal minuten de kip toe en laat dit op een zacht vuur gedurende 1uur koken.


Lucy vindt het geweldig om de balletjes te maken. Zorg dat de balletjes niet te groot worden gemaakt, zodat ze later ongeveer even groot zijn als de stukjes kip in de vol au vent.
Ook de champignons kunnen in kwartjes gesneden worden en gebakken worden met een beetje peper. Champignons bak je best met genoeg boter in een braadpan (in een anti-aanbakpan krijgen de paddestoelen geen korstje en verliezen ze veel water, waardoor ze taai kunnen worden).
champignons snijden |
Zodra de kip klaar is, haal je ze uit het water. De groenten kan je gewoon weggooien, die heb je niet meer nodig. Zorg dat je het vocht goed bewaart. Dit is een uitstekende kippenbouillon en heb je nadien nodig om de saus van de vol au vent te maken.

Intussen is de kip een beetje afgekoeld en kan je ze ontbenen. Haal al het vlees van het karkas en snij de kippenfilets in hapklare stukjes.

Zodra je saus klaar is, voeg je champignons, kip en balletjes toe.
Kook rijst en serveer. SMAKELIJK !
![]() |

Geen opmerkingen:
Een reactie posten