woensdag 22 mei 2013

Chili Con Carne - heerlijke tex-mex




Ik hou enorm veel van tex-mex gerechten en chili con carne is zo één van die klassiekers. Je kan hem zo pikant maken als je wil, maar omdat we op deze website koken mét en voor kinderen, maken we hem niet té pikant.

Het is een gerecht dat eenvoudig is om maken en het laat het huis heel lekker ruiken. Zeker de moeite !



snijden met groot mes - opletten
voor vingertjes

Ingrediënten :

  • 400gr varken-kalf gehakt
  • grote bokaal rode bonen
  • 4 shalot uitjes
  • 2 tenen look
  • 4 stengels selder
  • 2 grote, dikke wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 chili peper
  • 200gr bliktomaten in blokjes
  • 75 gr geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 kaneelstokje
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • peper & zout
  • 3 laurierblaadjes
  • 150ml rode wijn
  • 2 kleine blikjes V8 groentensap

Bereiding :
  1. Snij de uien fijn
  2. Snij de paprika (geschild), selder, wortelen, chili peper ook in fijne blokjes
  3. Stoof de ui aan in een stoofpot en doe er de geperste look bij. 
  4. Voeg de fijngesnipperde groenten toe en zet het deksel op de pan. Laat je groenten licht stoven met de blaadjes laurier. 
  5. Bak ondertussen het gehakt in een pan samen met de kaneelstok, het komijnpoeder. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. 
  6. Als het gehakt gaar is, voeg je het bij de groenten in de stoofpot. Blus dit met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
  7. Voeg het groentensap toe, de inmiddels uitgelekte bonen, geconcentreerde tomatenpuree en de bliktomaten. 
  8. Roer alles goed ondereen en laat deze pot op een matig vuur garen gedurende 45 minuten. 
Suggestie :
Serveer de chili met rijst en zure room of guacamole.

SMAKELIJK !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten